V tednu od 14. do 21. maja bo potekal dogodek z naslovom TEDEN EXCELA, ki ga skupaj s strokovnjaki na področju Excela pripravlja Društvo študentov računovodstva in revizije. Dogodek je sestavljen iz štirih delavnic.

[1.DELAVNICA: UPORABA EXCELA V PRAKSI]

Na prvi delavnici, ki bo potekala v ponedeljek 14.05.2018, bo predaval samostojni aktuar Marko Sumina iz podjetja NLB Vita, življenjska zavarovalnica. Na trenutnem delovnem mestu, kot tudi v preteklosti, ko se je ukvarjal z upravljanjem tveganj in kontrolingom v ERGO zavarovalnici, je uporaba Excela predstavljala vsakodnevno opravilo. Teoretično znanje programa Excel, ki ste ga osvojili pri predmetih, bo nadgradil s praktično delavnico, v kateri je za vas pripravil skupek bogatih izkušenj, pridobljenih skozi leta uporabe v praksi.

[2.DELAVNICA: ANALIZA What-if – SCENARIJI]

Na drugi delavnici v torek 15.05.2018 bo eden izmed strokovnjakov ekipe e-Simbioza predstavil Excelovo Analizo What-if – Scenariji, ki so široko uporabni za hitre in učinkovite primerjave različnih podatkov (primerjava posojil, stroškovna primerjava dobaviteljev, planiranje, predvidevanje prodaje ipd). V sklopu njihovega programa Digitalna akademija ponujajo uporabne računalniške delavnice primerne za študente, dijake in iskalce zaposlitve, ki želijo obogatiti svoj CV in pridobiti računalniška znanja iz trenutno zelo aktualnih programov kot so: WordPress, Illustrator, Indesign, Photoshop, MS Office programi in še mnogo drugih.

[3. DELAVNICA: TRIKI IN BLIŽNJICE V EXCELU]

V sredo 16.05.2018 bo svoje navdušenje nad programom Excel z vami delil predavatelj Gašper Kamenšek. Kot eden največjih strokovnjakov za Excel v Sloveniji ima odgovor na prav vsako vaše vprašanje s tega področja, zato ne zamudite te enkratne priložnosti. V okviru podjetja Excel Olypics deluje kot predavatelj in svetovalec za različno publiko. Za seboj ima več kot 50 predavanj na različnih mednarodnih konferencah v Evropi in po svetu. Z željo po deljenju znanja med čim širšo publiko je oblikoval enega od najpopularnejših blogov http://excelunplugged.com/. Kot glavni avtor deli uporabne nasvete in novice s tega področja. Poleg mnogih certifikatov na področju Microsoft Office-a je prvi in edini Sloveniji prejel nagrado Microsoft MVP.

[TEKMOVANJE IZ EXCELA] – 17.05.2018 ob 17.00h

V sodelovanju s podjetjem Simbioza Genesis smo pripravili tekmovanje iz Excela, kjer lahko preizkusite svoje spretnosti in osvojite super nagrade. Vsak udeleženec dobi kupon za 20% popust, ki ga lahko izkoristi za katerokoli delavnico v okviru projekta e-Simbioza. Zmagovalcu pa podarijo še dodaten bon v vrednosti 30 €. Seveda smo za prve tri uvrščene tudi v DŠRR pripravili lepe nagrade. Zaradi izjemnega zanimanja so delavnice žal že zasedene, ostalo pa je še nekaj prostih mest za udeležbo na tekmovanju, zato POHITITE S PRIJAVO NA TEKMOVANJE. Prijavo z imenom in priimkom pošljite na: vidali.nina@gmail.com