Skip to main content Skip to search

Sodelujoči

PREDSTAVITEV PODJETIJ, PEDSTAVNIKOV IN SODELUJOČIH

O PODJETJU

 

KPMG je mednarodna mreža visoko strokovnih svetovalnih podjetij, ki zagotavljajo revizijske, davčne in svetovalne storitve. Delujejo v več kot 154-ih državah in v naših partnerskih podjetjih po vsem svetu zaposlujejo 200.000 ljudi. Neodvisne članice mreže KPMG so povezane s Švicarskim združenjem KPMG International cooperative (KPMG International). KPMG družbe so pravno ločena podjetja in delujejo kot samostojne pravne osebe.

KPMG v Sloveniji

KPMG je v Sloveniji prisoten že več kot 20 let, od januarja 1993, ko je bila ustanovljena družba KPMG Slovenija d.o.o.

Danes KPMG v Sloveniji zastopajo 3 sestrske družbe KPMG Slovenija d.o.o., KPMG poslovno svetovanje, d.o.o. in KPMG računovodske storitve d.o.o., ki skupaj zaposlujejo več kot 140 sodelavcev.

Nematerialna nagrada: študentsko delo za zmagovalno ekipo (na kateremkoli področju njihovega delovanja).

 

PREDSTAVNICA

Andreja Kostelec je univerzitetna diplomirana ekonomistka, ki se je leta 2008 pridružila KPMG-ju. Pred tem je bila več kot 11 let zaposlena na Generalnem carinskem uradu, kot Vodja oddelka za carinske in davčne postopke. Na področju indirektnih davkov, predvsem carine in davka na dodano vrednost, se je v svoji karieri spoznala z načinom oblikovanja slovenskih predpisov na področju davka na dodano vrednost, sodelovala kot predstavnica Slovenije na carinskih odborih pri Evropski Komisiji in vodila več notranjih strokovnih nadzorov v okviru Carinske uprave Republike Slovenije. V KPMG Andreja kot vodja projektov sodeluje na različnih projektih domačih in mednarodnih družb, kjer svetuje v zvezi s kompleksnimi vprašanji s področja carin in davka na dodano vrednost. Pripravlja mnenja s področja indirektne obdavčitve, zastopa družbe v postopkih davčnega inšpekcijskega nadzora, pripravlja in vodi postopke samoprijave in opravlja davčne preglede. Redno predava s področja carin in davka na dodano vrednost v okviru seminarjev, ki jih organizirajo KPMG in ostali. Kot gostujoči predavatelj iz prakse, predava dodiplomskim in podiplomskim študentom na Fakulteti za upravo, Univerza v Ljubljani.in redno objavlja strokovne članke s področja DDV in carin v strokovnih revijah, kot sta IKS in Davčno finančna praksa.

O PODJETJU

EY je vodilno podjetje na področju storitev revizije, davkov in poslovnega svetovanja. Naše ugotovitve in visoko kakovostne storitve, ki jih skoraj 250.000 zaposlenih posreduje našim strankam, vzpostavljajo zaupanje v kapitalske trge in gospodarstva po vsem svetu. Prisotni smo v 151 državah in v vseh imamo pomembno vlogo pri ustvarjanju boljšega poslovnega okolja za naše zaposlene, naše stranke in širšo družbeno skupnost. V Sloveniji več kot 150 zaposlenih nudi storitve vodilnim slovenskim in mednarodnim družbam, med katerimi so tudi največja podjetja na slovenskem trgu.

S kariero v EY boste strankam pomagali pri reševanju zapletenih vprašanj in pri sprejemanju pravilnih odločitev. Vaši nasveti bodo pomagali nekaterim najbolj znanim, inovativnim in vplivnim podjetjem na poti k napredku in izboljšanju poslovanja. Od dne, ko se nam pridružite, vam pomagamo doseči vaš potencial. Če načrtujete svojo kariero v reviziji, davkih ali transakcijskih storitvah, zakaj ne bi bil vaš prvi delovni dan pri EY?

 

6 razlogov za začetek kariere v EY

Sanja Košir Nikašinović, partner, vodja revizije

 1. Poglobljeno razumevanje poslovanja: Z delom s strankami v številnih industrijah, različnih organizacij in velikosti, pridobiš poglobljeno in široko znanje o tem, kako podjetja poslujejo.
 2. Delo v dinamičnem in hitro spreminjajočem se mednarodnem delovnem okolju s številnimi možnostmi dela v EY pisarnah v tujini.
 3. Možnost takojšnje izbire specializacije ali učenje na različnih področjih in naknadna izbira specializacije.
 4. Delali boste z izkušenimi sodelavci, ki vam bodo prenašali svoje znanje.
 5. Možnost pridobitve mednarodno priznane kvalifikacije ACCA iz poznavanja mednarodnih standardov računovodskega poročanja.
 6. Preko sodelovanja z različnimi EY ekipami in številnimi strankami si boste zgradili si svojo poslovno mrežo kontaktov.

 

Predstavnica podjetja EY Sanja Košir Nikašinović

EY Slovenija

Partner, vodja področja revizije, pooblaščena revizorka

 • Sanja je partner v družbi EY Slovenija ter je kot vodja področja revizije odgovorna za službo revizije v Sloveniji.
 • V obdobju od 2007 do 2012 je bila Sanja vodja revizije odgovorna za revizijske storitve v Kazahstanu in Osrednji Aziji, preden se je oktobra 2012 pridružila upravi EY v Sloveniji.
 • Ima več kot 20 let izkušenj v reviziji, transakcijskih, računovodskih in drugih storitvah.
 • Sanja je izvajala revizijske storitve za številne družbe, ki poslujejo v različnih gospodarskih sektorjih na področju tehnologije, farmacije, industrije, proizvodnje in široke potrošnje in mnoge druge.
 • Je pooblaščena revizorka in članica Slovenskega inštituta za revizijo ter izvoljena članica Sveta pri slovenskem inštitutu za revizijo.

EY za nematerialno nagrado za zmagovalca na njihovem študijskem primeru ponuja zagotovljeno mesto na njihovi EY Pomladni šoli 2018, ki bo potekala od 7.-11. maja.

Opis podjetja PWC

PricewaterhouseCoopers (PwC) je eden vodilnih svetovnih ponudnikov storitev na področju revizije, davkov in poslovnega svetovanja. Kot strokovni svetovalci našim strankam pomagamo pri reševanju kompleksnih poslovnih težav in ustvarjanju vrednosti. Kot poslovni svetovalci imamo pomembno vlogo tudi pri delovanju svetovnega kapitalskega trga. Ponosni smo, da naše storitve pripomorejo k izboljšanju preglednosti, zaupanja in konsistence poslovnih procesov. Če želimo uspeti, se moramo razvijati kot osebe in kot del podjetja. Naša odgovornost, timsko delo ter učinkovitost nam pomagajo dosegati to rast.

PwC globalno zaposluje 242.000 sodelavcev v 158 državah, PwC v Sloveniji pa preko 100 strokovnjakov s področja revizije, poslovnega in davčnega svetovanja.

 

Domen Trope, višji davčni svetovalec, PwC

Domen ima večletne svetovalne izkušnje na področju posrednih in neposrednih davkov. Njegove izkušnje med drugim vključujejo sodelovanje pri skrbnih in preventivnih davčnih pregledih, projektih razvoja strategij davčne optimizacije, kot tudi svetovanje v povezavi s transfernimi cenami. Kot del njegovega poklicnega razvoja, je bil v letu 2017 napoten na delo v tujino, kjer je sodeloval na številnih projektih povezanih s posredno obdavčitvijo.

Domen se redno udeležuje domačih in mednarodnih posvetov, konferenc in seminarjev. Diplomiral je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, del svojega magistrskega študija pa je v okviru programa MBA opravil na Zagrebški fakulteti za ekonomijo in management.

Nematerianla nagrada za zmagovalce: Osebni coaching za uspešen začetek kariere, ki vključuje strokovni pregled CV-jev celotne ekipe in 2-urno karierno delavnico za zmagovalno ekipo. 

Zainteresiranim študentom iz najboljših treh ekip bomo ponudili možnost študentskega dela v PwC od septembra 2018 dalje.

Zainteresiranim študentom zaključnih letnikov iz najboljših treh ekip pa bomo ponudili možnost prednostne vključitve v izbirne postopke za redno zaposlitev v septembru 2018.

 

Za najboljše tri ekipe pri reševanju naše problemske naloge bomo pripravili dokazila o sodelovanju s podrobnejšim opisom, ki bo lahko služilo kot referenca.

 

Ostali sodelujoči iz podjetja PWC na dogodku:

– Irena Munda, kadrovski oddelek

– Katja Juhart, vodja kadrovskega oddelka

– Andraž Rednak, associate, revizija

Karin Lušnic CV
Karin Lušnic je pooblaščena ocenjevalka vrednosti podjetij z veljavno licenco in dovoljenjem za delo Slovenskega inštituta za revizijo in pooblaščena ocenjevalka vrednosti podjetij z licenco ameriškega združenja ocenjevalcev vrednosti (American Society of Appraisers).

Ima več kot 15 letne izkušnje s področja ocenjevanj vrednosti tako slovenskih kakor tudi mednarodnih družb. Od marca 2018 je zaposlena v družbi BDO Svetovanje d.o.o. kot vodja področja Poslovnega svetovanja, pred tem pa je 10 let vodila lastno podjetje KLBV d.o.o. ter bila 6 let zaposlena v večji mednarodni revizijski družbi.

 

Mateja Vrankar CV
Mateja Vrankar, direktorica BDO Revizija d.o.o. je pooblaščena revizorka in preizkušena notranja revizorka. V družbi BDO Revizija d.o.o. je zaposlena od leta 2000. Vodi in izvaja številne revizije računovodskih izkazov tako domačih kot mednarodnih podjetij s področja storitev, trgovine, proizvodnje, finančnih storitev in energetike. Med drugim je vodila tudi večje število posebnih revizij in forenzičnih preiskav ter finančnih skrbnih pregledov.

 

Nematerialna nagrada za prvo mesto na študiji primera  BDO: Enodnevni teambuilding s sodelavci BDO

Unija računovodska hiša d.o.o.

Računovodstvo / Obračun plač / Svetovanje


Unija je mednarodna računovodska hiša, ki jo odlikujejo visoko kakovostne storitve in napredne rešitve ter visoka stopnja zadovoljstva in zaupanja, tako pri strankah kot tudi v strokovni javnosti. Vodenje računovodstva, obračun plač in svetovanje (računovodsko, davčno, pravno in poslovno-finančno) organizacijam vseh velikosti in oblik nudimo na 14 trgih centralne in vzhodne Evrope, kjer za najvišji nivo kakovosti storitev skrbi ekipa visoko strokovnih in izkušenih strokovnjakov.

S stalnim vlaganjem v strokovno izobraževanje vseh zaposlenih in z razvojem naprednih načinov poslovanja je doseganje najvišjih standardov danes za nas nekaj samoumevnega, znanje pa ena izmed temeljnih vrednot UNIJE.

Več na: www.unija.com
Video predstavitev na:
https://www.youtube.com/watch?v=7RpKCNHhXrs

  

PREDAVATELJICA

Neda Štemberger, direktorica storitev na Unija računovodska hiša d.o.o.

Neda Štemberger, univerzitetna diplomirana ekonomistka z več kot 15 letnimi izkušnjami iz področja računovodstva, finančnega planiranja in poročanja ter vodenja računovodskih oddelkov, tako v gospodarstvu kot tudi v javnem sektorju.

Na predavanju bo na kratko predstavila Unijo računovodsko hišo, program razvoja kadrov in možnosti zaposlitve na različnih oddelkih. Imeli boste priložnost vprašati vse kar vas zanima iz področja računovodstva, davkov in obračuna plač za velika podjetja.

 

Nematerialna nagrada za najboljšo ekipo študijskem primeru Računovodske hiše UNIJA (ena ekipa do max 5 oseb):

Kratek seminar na Inštitutu za računovodstvo:  Računovodski vidiki kriptovalut (http://www.iracunovodstvo.eu/izobra%C5%BEevanje/kratki-seminarji-ir/ra%C4%8Dunovodski-vidiki-kriptovalut-kratek-seminar-1 ). Nagrado je potrebno izkoristiti oz. se udeležiti najkasneje do 30.10.2018.
Več informacij o terminih seminarja na: info@iracunovodstvo.eu in na spletni strani http://www.iracunovodstvo.eu/

Kaj je revija DENAR? Je slovenska strokovna revija o davkih, ki daje glavni poudarek uporabnemu davčnemu znanju in informacijam.

 • Izhajamo že od leta 1991.
 • Letno izide 12 številk.
 • Naklada je 1.000 izvodov.
 • Eno številko revije dobi v roke 7 bralcev.
 • Naši naročniki so predvsem podjetja, državna uprava, banke, davčni svetovalci, računovodje, zavarovalnice, podjetniki, odvetniki …

Torej: ste finančnik, računovodja, davčnik, pravnik ali poslovodni delavec in na revijo še niste naročeni?

priporočamo vam jo …

… saj vam bo revija pri vašem delu prišla zelo prav. V reviji boste našli vse, kar potrebujete, da boste na tekočem s spremembami na davčnem področju, opomnike in premisleke o aktualnih zadevah, pa tudi druge koristne informacije in zanimivosti.

Poleg tega pa vam bo branje revije DENAR skoraj zagotovo prineslo davčne prihranke vsaj v višini letne naročnine, ki znaša 130 evrov. Vsi nadaljnji prihranki, ki jih boste zaradi naše revije imeli, pa so vaš čisti dobiček.

Vinogradi družine Simonič se nahajajo v Belokranjskem vinorodnem okolišu, v Semiču, na področju Črešnjevca in Semiške gore. To so posebne sončne lege, kar skupaj s kvaliteto zemlje omogoča pridelavo grozdja v kvaliteti, primerni za penine. Vinogradi so zasajeni s sortami chardonnay, kerner, laški rizling, sauvignon in modra frankinja. Vse penine so pridelane izključno po klasični šampanjski metodi, z drugim vrenjem v steklenici.

Zahvala našim partnerjem brez katerih nam nebi uspelo.