Skip to main content Skip to search

Sodelujoči

PREDSTAVITEV PODJETIJ, PREDSTAVNIKOV IN SODELUJOČIH

O PODJETJU DELOITTE

Deloitte« je blagovna znamka«, v okviru katere več deset tisoč predanih strokovnjakov in neodvisnih družb po vsem svetu sodeluje pri opravljanju storitev revizije, poslovnega svetovanja, finančnega svetovanja, obvladovanja tveganj in davčnih storitev za izbrane stranke. Te družbe so članice združenja Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL), pravne osebe, ustanovljene v skladu z zakonodajo Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske. Vsak družba članica opravlja storitve na določenem geografskem območju, zanjo pa veljajo zakoni in strokovni predpisi države ali držav, kjer posluje.

V Sloveniji ponujata storitve družbi Deloitte svetovanje d.o.o. in Deloitte revizija d.o.o. (skupaj imenovani »Deloitte Slovenija«), ki sta povezani družbi matične družbe Deloitte Central Europe Holdings Limited. Deloitte Slovenija sodi med vodilne organizacije za strokovne storitve v državi, storitve pa ponuja na štirih strokovnih področjih: revizija, davčno svetovanje, poslovno svetovanje, obvladovanje tveganj in finančno svetovanje. Zanjo opravlja storitve skoraj 100 domačih in tujih strokovnjakov.

 

 Barbara je diplomirala na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Je dobitnica fakultetne Prešernove nagrade in nagrade Banke Slovenije. Izkušnje iz področja financ je pridobivala na University of Glasgow. Na ekonomski fakulteti v Ljubljani je zaključila magistrski študij in pridobila naziv magistrica znanosti. Barbara je sodelovala kot asistentka na Ekonomski fakulteti v Ljubljani na katedri za računovodstvo in revizijo.

Barbara je bila članica posebne ekspertne skupine v okviru Deloitte Srednja Evropa, ki revizijskim skupinam družbe svetuje in je odgovorna za zapletenejša vprašanja, ki se pojavljajo v okviru Mednarodnih standardov računovodskega poročanja. Kot pooblaščena revizorka je registrirana pri Slovenskem inštitutu za revizijo in ima več kot 15 let izkušenj v zunanji reviziji. Pri revidiranju se je specializirala za večje skupine podjetji in zavarovalniški sektor ter je sodelovala pri reviziji številnih projektov v zasebnem in javnem sektorju.

O PODJETJU LeitnerLeitner

LeitnerLeitner je ena od vodilnih družb za davčno svetovanje in revizijo v regiji Srednje in Vzhodne Evrope (CEE). Njihovi strokovnjaki delujejo in razmišljajo interdisciplinarno: sodelovanje med različnimi področji in prenos znanj je njihov vsakdan. Za vsako kontaktno osebo stoji 770 zaposlenih iz regije ter kooperacijski partnerji iz celega sveta. Družba LeitnerLeitner Slovenija je bila ustanovljena leta 1996 in je v letu 2016 obeležila 20-letnico delovanja v Sloveniji. V njihovem timu je 30 sodelavcev z bogatimi izkušnjami ter aktivnim znanjem nemškega in/ali angleškega jezika. Tesni stiki z njihovimi partnerskimi pisarnami jim omogočajo fleksibilno mednarodno sodelovanje in efektivno svetovanje. V primeru čezmejnih davčnih in pravnih vprašanj sodelujemo z njihovimi pisarnami na Dunaju, v Linzu, Salzburgu, Grazu, Bratislavi, Budimpešti, Zagrebu, Zürichu, Pragi, Sarajevu in Beogradu.

Ponujajo storitve na vseh davčnih in računovodskih področjih. Poleg svetovanja so njihovi strokovnjaki tudi avtorji različnih publikacij in predavatelji na renomiranih domačih in tujih izobraževanjih in prireditvah. LeitnerLeitner je član mednarodnih mrež Taxand in Praxity. Tako njihovim strankam nudijo najboljše storitve na globalni ravni.

Njihove storitve obsegajo:

–             Davčno svetovanje

–             Računovodske storitve

–             Obračun plač in kadrovske storitve

–             Združitve in prevzemi

–             Skrbni pregledi (due dilligence).

 

Jure Mercina, direktor in davčni svetovalec

Jure Mercina je direktor v družbi LeitnerLeitner. Pri svojem delu se večinoma ukvarja z zakonodajo s področja direktne obdavčitve fizičnih in pravnih oseb ter davčnega postopka, s poudarkom na transakcijah z mednarodnim elementom. Svetuje predvsem tujim klientom in je avtor člankov v domačih in tujih strokovnih publikacijah. Znanje ter izkušnje nabira na seminarjih doma in v tujini. Je član izvršnega odbora IFA – Branch Slovenia in med drugim redno predava na Slovenskem Inštitutu za revizijo, Ekonomski fakulteti v Ljubljani, Odvetniški zbornici in Združenju delodajalcev Slovenije.

O PODJETJU EY

EY je vodilno podjetje na področju storitev revizije, davkov in poslovnega svetovanja. Naše ugotovitve in visoko kakovostne storitve, ki jih več kot 270.000 zaposlenih posreduje našim strankam, vzpostavljajo zaupanje v kapitalske trge in gospodarstva po vsem svetu. Prisotni smo v 151 državah in v vseh imamo pomembno vlogo pri ustvarjanju boljšega poslovnega okolja za naše zaposlene, naše stranke in širšo družbo. V Sloveniji več kot 150 zaposlenih nudi storitve vodilnim slovenskim in mednarodnim družbam, med katerimi so tudi največja podjetja na slovenskem trgu.

S kariero v EY boste strankam pomagali pri reševanju zapletenih vprašanj in pri sprejemanju pravilnih odločitev. Vaši nasveti bodo pomagali nekaterim najbolj znanim, inovativnim in vplivnim podjetjem na poti k napredku in izboljšanju poslovanja. Od dne, ko se nam pridružite, vam pomagamo doseči vaš potencial. Če načrtujete svojo kariero v reviziji, davkih ali transakcijskih storitvah, zakaj ne bi bil vaš prvi delovni dan pri EY?

 

 

6 razlogov za začetek kariere v EY

Sanja Košir Nikašinović, partner, vodja revizije

  1. Poglobljeno razumevanje poslovanja: Z delom s strankami v številnih industrijah, različnih organizacij in velikosti, pridobiš poglobljeno in široko znanje o tem, kako podjetja poslujejo.
  2. Delo v dinamičnem in hitro spreminjajočem se mednarodnem delovnem okolju s številnimi možnostmi dela v EY pisarnah v tujini.
  3. Možnost takojšnje izbire specializacije ali učenje na različnih področjih in naknadna izbira specializacije.
  4. Delali boste z izkušenimi sodelavci, ki vam bodo prenašali svoje znanje.
  5. Možnost pridobitve mednarodno priznane kvalifikacije ACCA iz poznavanja mednarodnih standardov računovodskega poročanja.
  6. Preko sodelovanja z različnimi EY ekipami in številnimi strankami si boste zgradili si svojo poslovno mrežo kontaktov.

 

Predstavnica podjetja EY Sanja Košir Nikašinović

EY Slovenija

Partner, vodja področja revizije, pooblaščena revizorka

 

Sanja Košir Nikašinović, partner, vodja področja revizije, pooblaščena revizorka.

Sanja je partner v družbi EY Slovenija ter je kot vodja področja revizije odgovorna za službo revizije v Sloveniji.

V obdobju od 2007 do 2012 je bila Sanja vodja revizije odgovorna za revizijske storitve v Kazahstanu in Osrednji Aziji, preden se je oktobra 2012 pridružila upravi EY v Sloveniji.

Ima več kot 20 let izkušenj v reviziji, transakcijskih, računovodskih in drugih storitvah.

Sanja je izvajala revizijske storitve za številne družbe, ki poslujejo v različnih gospodarskih sektorjih na področju tehnologije, farmacije, industrije, proizvodnje in široke potrošnje in mnoge druge.

Je pooblaščena revizorka in članica Slovenskega inštituta za revizijo ter izvoljena članica Sveta pri slovenskem inštitutu za revizijo.

Opis podjetja PWC

PricewaterhouseCoopers (PwC) je eden vodilnih svetovnih ponudnikov storitev na področju revizije, davkov in poslovnega svetovanja. Kot strokovni svetovalci našim strankam pomagamo pri reševanju kompleksnih poslovnih težav in ustvarjanju vrednosti. Kot poslovni svetovalci imamo pomembno vlogo tudi pri delovanju svetovnega kapitalskega trga. Ponosni smo, da naše storitve pripomorejo k izboljšanju preglednosti, zaupanja in konsistence poslovnih procesov. Če želimo uspeti, se moramo razvijati kot osebe in kot del podjetja. Naša odgovornost, timsko delo ter učinkovitost nam pomagajo dosegati to rast.

 

PwC globalno zaposluje 242.000 sodelavcev v 158 državah, PwC v Sloveniji pa preko 100 strokovnjakov s področja revizije, poslovnega in davčnega svetovanja.

 

Andraž Rednak, revizor

Andraž ima večletne izkušnje na področju revidiranja podjetij iz različnih gospodarskih panog, med drugimi sodeluje pri reviziji podjetij iz farmacevtske in avtomobilske industrije ter tehnoloških podjetij.

Andraž je osnovno znanje ekonomije pridobil na ljubljanski Ekonomski fakulteti. Ob delu revizorja v podjetju PwC nadaljuje strokovno izobraževanje tudi na mednarodnem študijskem programu ACCA za pridobitev licence pooblaščenega revizorja.

Andraž intenzivno sodeluje tudi pri mnogih drugih projektih v okviru podjetja PwC, tako strokovnih kot tudi projektih družbene odgovornosti ter pri projektih sodelovanja s študenti in strankami PwC.

 

Ostali sodelujoči iz podjetja PWC na dogodku:

 

Irena Munda, kadrovski oddelek
Katja Juhart, vodja kadrovskega oddelka
Domen Kavka, davčni svetovalec

Vinogradi družine Simonič se nahajajo v Belokranjskem vinorodnem okolišu, v Semiču, na področju Črešnjevca in Semiške gore. To so posebne sončne lege, kar skupaj s kvaliteto zemlje omogoča pridelavo grozdja v kvaliteti, primerni za penine. Vinogradi so zasajeni s sortami chardonnay, kerner, laški rizling, sauvignon in modra frankinja. Vse penine so pridelane izključno po klasični šampanjski metodi, z drugim vrenjem v steklenici.

Zahvala našim partnerjem brez katerih nam nebi uspelo.