Skip to main content Skip to search

Mladi računovodja 2018

Tekmovanje iz znanja računovodstva – Mladi računovodja – letos organiziramo drugič. Namen dogodka je povezovanje študentov, podjetij, strokovnih združenj, povezovanje teorije s prakso in dvig zavednosti o pomenu računovodstva in revizije. Udeleženci se preizkusijo v reševanju izzivov iz prakse, sodelovanju v timu, učinkoviti predstavitvi ter preverijo svoje znanje s področja računovodstva, revizije, davkov in financ. Študenti navezujejo stike s potencialnimi delodajalci in gradijo svojo mrežo poznanstev. Delodajalci imajo možnost spoznati odličen kader in opazovati kako le-ta uporabljaja ključne veščine, ki jih zahteva sodobni poslovni svet.

Za mariborske študente organiziran zastonj prevoz do tekmovanja prvi dan in povratni prevoz drugi dan. Organizirana je tudi nastanitev prvi dan tekmovanja v študentskih domovih v Ljubljani. Po dogovoru se lahko prenočišče uredi tudi za tekmovalce podobne razdalje kot je Maribor-Ljubljana. PRIJAVI SE, SEDAJ NIMAŠ VEČ IZGOVORA!

Pridi in kot skupina osvoji 700 EUR, kot posameznik osvoji PRENOSNI RAČUNALNIK in POTRDILO ZA CV.

Lanska zgodba se je izkazala za velik uspeh. Udeležilo se ga je več kot 100 študentov, pri tem pa je sodelovalo, kar 5 podjetij (PWC, BISNODE, RAČUNOVODSKA HIŠA UNIJA, DATALAB, BDO), ki so pripravila študijske primere in ostali partnerji. Letos smo se odločili projekt nadgraditi in k sodelovanju povabiti tudi ostale fakultete. V prihodnjih letih bomo tekmovanje še nadgrajevali in izpeljali vseslovensko in mednarodno tekmovanje. Vabimo vas k spremljanju razvoja projekta skozi leta in udeležbo na tekmovanju.

 PRIJAVI SE TUKAJ!

BESEDA PREDSEDNIKA DRUŠTVA ŠTUDENTOV RAČUNOVODSTVA IN REVIZIJE

DŠRR – najboljše društvo na EF!                              

 

DŠRR je relativno mlado društvo, registrirano šele 4 leta, vendar kilometrina naših projektov govori zase. Trudimo se vnesti čim več vsebin, ki jih sam študijski program ne pokriva. Slušatelji so navdušeni nad našimi delavnicami in seminarji, saj poleg računovodskih in revizorskih tematik pokrivamo tudi davčne in pravne. Vsako leto bolj živi projekt teden Excela kjer se mesta hitro zapolnijo. Predavanja izvajajo priznani in usposobljeni predavatelji, ki nam pomagajo dodajati vrednost študiju računovodstva in revizije.

 

Letos drugo leto organiziramo tekmovanje Mladi računovodja, ki je v lanskem letu preseglo naša pričakovanja, saj se ga je udeležilo preko 100 študentov. Že lansko tekmovanje so spremljale bogate nagrade in da bo letos tekmovanje še toliko bolj privlačno ponujamo še bogatejše nagrade za vse udeležence in več nagradnih iger. Letos smo okrepili zasedbo podjetij na tekmovanju, saj sodelujemo s kar štirimi svetovno priznanimi revizijskimi hišami in z ugledno računovodsko hišo. V lanski uvodni besedi je bila obljuba obljuba DŠRR, da se tekmovanje naredi vse slovensko in kot novi predsednik sem to obljubo izpolnil ter povabil študente iz preostalih fakultet. Vsem tekmovalcem omogočamo, da izstopite iz množice in povprečja ter že na faksu zgradite mrežo z uglednimi podjetji – bodočimi delodajalci in se že kot študenti različnih faksov povežete med seboj.

 

S tekmovanjem želimo spodbuditi študente k iznajdljivosti in jim dati motivacijo ter zagon. Naj vaša študijska leta ne bodo samo predavanja. Pridi, sodeluj, odkrij svoj potencial, spoznaj predstavnike podjetij, zmagaj in osvoji bogate nagrade. Uporabi svoje teoretično znanje na praktičnih primerih, naj se znanje iz generacije v generacijo prenaša, poleg tega pa spoznaj študente in bodoče sodelavce iz drugih faksov in si že zdaj zagotovi zmagovalni tim.

 

Matija Mohar, predsednik DŠRR

PROGRAM

  • Predavanja
  • Tekmovanje
  • Druženje

PO DNEVIH

  • Predavanja
  • Tekmovanje
  • Druženje