Skip to main content Skip to search

Mladi računovodja 2024

Tekmovanje iz znanja računovodstva – Mladi računovodja – je dogodek, namenjen ustvarjanju trajnih vezi med študenti, podjetji ter strokovnimi združenji in spodbuja sinergijo med teorijo in prakso ter osvešča o ključni vlogi računovodstva in revizije v sodobnem poslovnem okolju. 

Na tekmovanju imajo študentje priložnost, da se preizkusijo v reševanju izzivov, sodelujejo v timskem delu, izboljšajo svojo javno nastopanje ter preverijo svoje znanje na številnih področjih, med drugim računovodstva, revizije, davkov in financ. Mladi računovodja je odlična priložnost za graditev mreže poznanstev tudi s potencialnimi delodajalci.

Za podjetja je Tekmovanje Mladi računovodja edinstvena priložnost, da spoznajo talentirane kadre in opazujejo, kako ti izkoriščajo ključne veščine, ki jih zahteva sodobni poslovni svet.

 

MED ZMAGOVALCI BOMO RAZDELILI KAR 5.000 EUR!

 

Vsako podjetje izbere zmagovalno skupino, ki prejme 1.000 EUR denarne nagrade. Privlačne nagrade bomo podelili tudi prvim trem zmagovalcem individualnega dela dodiplomske in podiplomske ravni. Udeleženci prejmejo uradno potrdilo o sodelovanju, ki ga lahko priložijo življenjepisu (CV).

OPIS TEKMOVANJA

Tekmovanje Mladi računovodja je sestavljeno iz dveh delov, in sicer v enem delu se rešuje teoretični del pri katerem je poudarek na znanju iz računovodstva in individualnem znanju, v drugem delu se rešuje študijski primer pri katerem je poudarek na različnih vrstah znanj (računovodstvo, revizija, davki, finance) in reševanju v timih. Oba dela potekata na isti dan.

BESEDA UPRAVNEGA ODBORA DŠRR

DŠRR je relativno mlado društvo, vendar kilometrina naših projektov govori zase. Trudimo se vnesti čim več vsebin, ki jih sam študijski program ne pokriva. Slušatelji so navdušeni nad našimi delavnicami in seminarji, saj poleg računovodskih in revizorskih tematik pokrivamo tudi davčne in pravne.

Letos peto leto organiziramo tekmovanje Mladi računovodja, ki je v lanskem letu preseglo naša pričakovanja, saj se ga je udeležilo preko 150 študentov. Že lansko tekmovanje so spremljale bogate nagrade in da bo letos tekmovanje še toliko bolj privlačno ponujamo še bogatejše nagrade za vse udeležence in več nagradnih iger. Letos smo okrepili zasedbo podjetij na tekmovanju, saj se nam poleg stalnih gostov Deloitte, Ernst&Young (EY), PricewaterhouseCoopers (PWC) in LeitnerLeitner letos pridružuje še BDO, ki je prav tako svetovno priznana revizijska hiša. Vsem tekmovalcem omogočamo, da izstopite iz množice in povprečja ter že na faksu zgradite mrežo z uglednimi podjetji – bodočimi delodajalci.

S tekmovanjem želimo spodbuditi študente k iznajdljivosti in jim dati motivacijo ter zagon. Naj vaša študijska leta ne bodo samo predavanja. Pridi, sodeluj, odkrij svoj potencial, spoznaj predstavnike podjetij, zmagaj in osvoji bogate nagrade.

Spletna stran je v prenovi.

X