Skip to main content Skip to search

Mladi računovodja 2019

mladi-racunovodja-2019

Tekmovanje iz znanja računovodstva – Mladi računovodja – letos organiziramo tretjič. Namen dogodka je povezovanje študentov, podjetij, strokovnih združenj, povezovanje teorije s prakso in dvig zavednosti o pomenu računovodstva in revizije. Udeleženci se preizkusijo v reševanju izzivov iz prakse, sodelovanju v timu, učinkoviti predstavitvi ter preverijo svoje znanje s področja računovodstva, revizije, davkov in financ. Študenti navezujejo stike s potencialnimi delodajalci in gradijo svojo mrežo poznanstev. Delodajalci imajo možnost spoznati odličen kader in opazovati kako le-ta uporabljaja ključne veščine, ki jih zahteva sodobni poslovni svet.

Letos je 6-KRAT VEČJA MOŽNOST PRIDOBITI DENARNO NAGRADO podelilo se bo za 3.000 EUR denarnih nagrad. Lansko leto je bil samo en generalni zmagovalec, letos pa bo za vsako podjetje svoj zmagovalec in VSAKA ZMAGOVALNA EKIPA BO DOBILA 500 EUR. Kot zmagovalec teoretičnega preizkusa OSVOJI TABLICO. VSAK PRIDOBI ŠE POTRDILO ZA CV, KI BO ŠE KAKO UPORABNO PRI PRIJAVAH NA DELOVNO MESTO.

PRIDI IN IZSTOPI IZ MNOŽICE, PRIJAVI SE, SEDAJ NIMAŠ VEČ IZGOVORA!

Lanska zgodba se je izkazala za velik uspeh. Udeležilo se ga je več kot 150 študentov, pri tem pa je sodelovalo, kar 5 podjetij (EY, PWC, KPMG RAČUNOVODSKA HIŠA UNIJA, BDO), ki so pripravila študijske primere in ostali partnerji. Letos smo se odločili projekt nadgraditi tako, da bo za vsakega posameznika več možnosti prejema nagrade in da smo k sodelovanju povabili celoten BIG4 podjetij, ki je znan po vseh državah sveta. V prihodnjih letih bomo tekmovanje še nadgrajevali, saj se ponujajo možnosti mednarodnega tekmovanja. Vabimo vas k spremljanju razvoja projekta skozi leta in udeležbo na tekmovanju.

 PRIJAVI SE TUKAJ!

 

KRAJŠI OPIS POTEKA TEKMOVANJA ZA LAŽJO PREDSTAVO TEKMOVALCEM:

Tekmovanje Mladi računovodja je sestavljeno iz dveh delov, in sicer v enem delu se rešuje študijski primer pri katerem je poudarek na različnih vrstah znanj (računovodstvo, revizija, davki, finance) in reševanju v timih v drugem delu se rešuje teoretični del pri katerem je poudarek na znanju iz računovodstva in individualnem znanju.

Prvi del tekmovanja, torej reševanje študijskega primera bo potekalo v petek, 12. aprila 2019 čez cel prvi dan tekmovanja. Študentje že predhodno glede na prijave, preference in upoštevanje uravnotežene zastopanosti različnih letnikov razdeljeni v skupine in dodeljeni k reševanju študijskih primerov posameznih sodelujočih podjetij. Pred reševanjem študijskega primera bodo predstavniki podjetja naredili krajše teoretično predavanje za lažje razumevanje študijskega primera in sam študijski primer tudi prestavili. Po predavanjih sledi večurno timsko reševanje študijskega primera, ki se konča s predstavitvijo rezultatov komisiji oziroma predstavnikom podjetja. Naslednji dan na zaključni prireditvi se bo razglasilo zmagovalce študijskih primerov po posameznih podjetjih in podelilo glavne nagrade.

Drugi del tekmovanja bo enourni pisni preizkus iz znanja računovodstvo in se bo odvijal v soboto 13. aprila zjutraj, torej drugi dan tekmovanja. Zmagovalci pisnega preizkusa bodo prav tako razglašeni na zaključni prireditvi drugega dne tekmovanja.

BESEDA PREDSEDNIKA DRUŠTVA ŠTUDENTOV RAČUNOVODSTVA IN REVIZIJE

DŠRR – najboljše društvo na EF!                              

 

DŠRR je relativno mlado društvo, registrirano šele 5 let, vendar kilometrina naših projektov govori zase. Trudimo se vnesti čim več vsebin, ki jih sam študijski program ne pokriva. Slušatelji so navdušeni nad našimi delavnicami in seminarji, saj poleg računovodskih in revizorskih tematik pokrivamo tudi davčne in pravne. Vsako leto bolj živi projekt teden Excela kjer se mesta hitro zapolnijo. Predavanja izvajajo priznani in usposobljeni predavatelji, ki nam pomagajo dodajati vrednost študiju računovodstva in revizije.

Letos tretje leto organiziramo tekmovanje Mladi računovodja, ki je v lanskem letu preseglo naša pričakovanja, saj se ga je udeležilo preko 150 študentov. Že lansko tekmovanje so spremljale bogate nagrade in da bo letos tekmovanje še toliko bolj privlačno ponujamo še bogatejše nagrade za vse udeležence in več nagradnih iger. Letos smo okrepili zasedbo podjetij na tekmovanju, saj sodelujemo s celotnim Big4 (največje svetovno priznane revizijske hiše) kamor spadajo Ernst&Young (EY), PricewaterhouseCoopers (PWC), KPMG in Deloitte, poleg tega se nam pridružujeta BDO, ki je prav tako svetovno priznana revizijska hiša in pa ena od vodilnih družb za davčno svetovanje in revizijo v regiji Srednje in Vzhodne Evrope LeitnerLeitner. V letošnjem letu so prav tako povabljene vse fakultete katerih študente omenjeno tekmovanje zanima v lanskem letu so se nam pridružili študentje Ekonomske poslovne fakultete Univerze v Mariboru, Visoke šole za računovodstvo v Ljubljani in  Fakultete za matematiko in fiziko smeri finančne matematike. Vsem tekmovalcem omogočamo, da izstopite iz množice in povprečja ter že na faksu zgradite mrežo z uglednimi podjetji – bodočimi delodajalci in se že kot študenti različnih faksov povežete med seboj.

S tekmovanjem želimo spodbuditi študente k iznajdljivosti in jim dati motivacijo ter zagon. Naj vaša študijska leta ne bodo samo predavanja. Pridi, sodeluj, odkrij svoj potencial, spoznaj predstavnike podjetij, zmagaj in osvoji bogate nagrade. Uporabi svoje teoretično znanje na praktičnih primerih, naj se znanje iz generacije v generacijo prenaša, poleg tega pa spoznaj študente in bodoče sodelavce iz drugih faksov in si že zdaj zagotovi zmagovalni tim.

 

Matija Mohar, predsednik DŠRR