Dragi študentje,

DRUŠTVO DŠRR v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto, Unijo računovodsko hišo in Inštitutom za računovodstvo vljudno vabi na kratek ter brezplačni seminar na temo davčnih blagajn. Delavnico bo vodila mag. Tamara Prezelj.

Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanimajo računovodstvo, finance, pravo in navsezadnje podjetništvo, ter bi bili radi na tekočem o aktualnih davčnih spremembah, ki jih prinaša nov zakon o davčnem potrjevanju računov, ki v veljavo stopi 2. januarja 2016.

KDAJ: V ponedeljek, 21.12.2015 od 15:30 do 16:30h
KJE: Na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, predavalnica P-217

Opis vsebin, ki jih bomo obravnavali:
Kaj so davčne blagajne, zakaj se uvajajo in kdaj bodo obvezne?
Kdo bo moral potrjevati račune in komu ne bo potrebno izvajati postopka potrjevanja?
Kako bo potekalo potrjevanje računov v “normalnih razmerah” in kaj, če pride do težav z delovanjem blagajne, elektrike ali interneta?
Kaj je namensko digitalno potrdilo, kako ga pridobimo in za kakšne namene se bo uporabljalo?
Katere podatke se bo pošiljalo v potrditev FURS in kakšna bo vsebina računa, ki ga zavezanec izda kupcu?
Kaj so EOR, ZOI in oznaka izdajatelja računa?
Katere interne akte bo potrebno sprejeti na novo in kaj bo potrebno v njih določiti?
Pravice in obveznosti kupcev in drugih oseb.
Vprašanja publike.

Prijave oddate preko Študent-net-a z vstopom v Spletni CERŠ (pod rubriko CERŠ Dogodki). Odjavite se lahko sami, razen dva dni pred delavnico, ko svojo odjavo, z utemeljenim razlogom, sporočite na e- naslov: lidija.baloh@ef.uni-lj.si

OPOZORILO: Če se na delavnico prijavite ter se je ne udeležite in se ne odjavite, se ne boste smeli udeležiti nadaljnjih 15 delavnic/dogodkov, ki jih organizira CERŠ. Za priznavanje udeležbe na delavnici šteje vaš podpis na listi prisotnosti.